Ajánlatok

Egyszerű és gyors adatgyűjtés a meglévő elszámolási és alhálózati mérőkből. Rugalmasan alakítható rendszerünk maximálisan illeszkedik az adott telephely sajátosságaihoz.

Fogyasztási adatok és  cégjellemzők alapján testre szabott tájékoztatást adunk a Rubin ENERGIAMONITOR rendszer kiépítésére.

Töltse ki a kérdőívet. (5 percet vesz igénybe)

button1b


Példák  az energiamonitorozó-rendszer tervezéséhez.

Energetikai döntéselőkészítés

Projektleírás:

Partnerünk szolgáltató vállalat.  Adatokra támaszkodva energetikai beruházást terveznek és a pontos energiaigény meghatározására van szükségük. Tevékenységük átlagosan havi 2 500 000 Ft energiaköltséggel jár.

Cél:

Energiamonitorozás fél évig. 6 mérési pont kialakítása, a fogyasztási profil és a maximális fogyasztás meghatározása. Jellemzők: 4 darab, már kiépített villamos (al)fogyasztásmérő áll rendelkezésre impulzus kimenettel, valamint két nagyfogyasztó, egy csarnoképületben egymástól kis távolságra. Az épületben LAN hálózati-kapcsolat elérhető.

Eszközigény:

  • Rubin Counter adatgyűjtő (GSM):  1 db
  • Rubin energiafogyasztás-mérő eszköz (3 fázisú): 2 db
  • Rubin áramváltó (3 fázisú): 2 db 

Energiagazdálkodás

Projektleírás:

Autóipari beszállító partnerünk  energiafelhasználása eléri a havi 8 millió Ft-ot. 1500 nm-es üzemében, három külön álló teremben 10 nagy fogyasztású gépen folyik a termelés.  A nagyteremben 5 gép, a két kisebb teremben 3 illetve 2 berendezés helyezkedik el.

Cél:

Az előállított alkatrészek pontos bekerülési költségének számítása. Az adott termelésben résztvevő gépek fogyasztási adatainak   mérése.

Jellemző: A gépek termenként egy elosztóból kapják az energiát. Nincs kiépített mérőpont és nincs LAN az épületben. Megvásárolni nem szeretnék  a monitorozó rendszert, hanem bérleti konstrukcióban fél évig működtetni. Fél év tapasztalat után döntenek arról, hogy esetleg megvásárolják a monitorozó-rendszer

Eszközigény:

  • Rubin Counter adatgyűjtő (LAN): 3 db 
  • Rubin energiafogyasztás-mérő eszköz (3 fázisú): 10 db
  • Rubin áramváltó (3 fázisú): 10 db

Kiterjedt telephely/fiókhálózat

Projektleírás:

Fiókhálózatot  fenntartó partnerünk havi több mint 8 millió Ft energiaszámlát fizet. Az egységeik nagy kiterjedésű területen elszórva, külön energiamérővel ellátott épületekben helyezkednek el.

Cél: 

A pénzügyi folyamatok kézben tartása (pl. várható számla összeg előrejelzés) és az energiafogyasztási anomáliák kiszűrése.
Jellemzők: 10 db különálló ingatlanban 1-1 fogyasztásmérő pontra van igény és LAN adatátvitelre van lehetőség minden épületben. Partnerünk szeretné az összes mérő adatát egyidejűleg nyomon követni és a mérőóra leolvasást emberi erőforrás bevonása nélkül elvégezni.

Eszközigény:

  • Rubin Counter adatgyűjtő (LAN): 10 db     

KAPCSOLAT

Rubin Informatikai Zrt. 1149 Budapest, Egressy út 17-21. (A Szuzuki Ház első emelete)
Telefon: +36 1 469 40 20 Fax: +36 1 469 40 29 Kollégáink állnak rendelkezésére: hétköznap 8-17 óráig E-mail: info@rubin.hu Home: www.rubin.hu

Cégismertető IT- szolgáltatások nagyvállalatoknak.

Energiamegtakarítás, teszt- és support-szolgáltatás, egyedi fejlesztés, nemzetközi és egyedi IT projektek.

minosegbiztositasreferenciakkapcsolat